CategoriesKëshilla & Truqe

Idetë e freskëta për interior dizajnet merren kryesisht me artin ose procesin e hartimit të dekorimit të brendshëm të një dhome ose ndërtese. Ky artikull ju ndihmon të ju udhëzoni nëpër tema dhe dizajne të ndryshme të mundshme. Në këmbim, duke ju ndihmuar të gjeni atë që është e përshtatshme për ju.

Dekor Minimalist

Hapësirat e mëdha jo gjithmonë janë më të mirat. Ndonjëherë është më mirë t’i bësh gjërat sa më të thjeshta, sepse shumë pajisje shtesë mund të të tërheqin vëmendjen. Përveç kësaj, për të mos përmendur shkakton rrëmujë të panevojshme.

Asgjë nuk thotë e sofistikuar më shumë sesa një pamje ultra-moderne minimaliste. Kjo është veçanërisht e mirë për shtëpitë e qytetit dhe shtëpitë e ndërtuara në më shumë lagje urbane.

Mundohuni ta mbani të thjeshtë. Shmangni aksesorët dhe rrëmujat e panevojshme. Mundohuni të lini sa më shumë hapësirë bosh sa të jetë e mundur estetikisht për të krijuar atë iluzion të hapësirës. Zgjidhni mobilje funksionale për të maksimizuar hapësirën dhe shtuar  estetikën. Për ngjyrat zgjidhni ngjyrat e dritës neutrale. Mos harroni se ngjyrat e ndritshme i bëjnë hapësirat e vogla të duken më të mëdha prandaj mos përdorni shumë nga tonet e errëta.

Ndonjëherë doni të nxirrni në pah artistin brenda jush ose thjesht mund të jeni tipi që mërzitet të shikojë të njejtat ngjyra gjatë gjithë ditës. Në atë rast mbase një hapësirë më e gjallë është ajo që ju nevojitet.

Eksperimentoni me skema ngjyrash dhe hije të ndryshme, por mos harroni t’i përmbaheni rregullave themelore të kombinimit të ngjyrave për të shmangur përplasjen e ngjyrave. Provoni tema të ndryshme nga lulet deri në ngjyrat e verës (të tilla si në imazhin më sipër) dhe madje edhe diçka më artistike dhe më të guximshme. Mos harroni se ngjyra ka nevojë për dritë, kështu që kjo funksionon veçanërisht më mirë në zona të ndriçuara mirë, veçanërisht në ndriçimin natyror nëse është e mundur, por nëse nuk është e mundur provoni dhe shmangni dritat fluoreshente që kanë një mënyrë të zbardhjes të ngjyrave.

Dekor me ngjyra të bardha

Kjo mund të duket e tepruar, por nëse dekorohet ashtu siç duhet, me të vërtetë mund të jetë një ndryshim për të mirë në shtëpinë tuaj. Jo vetëm që i bën hapësirat e vogla të duken më të mëdha, por gjithashtu shton këtë shtresë sofistikimi dhe një pamje avangarde në brendësi.

Ashtu si me shumicën e projekteve me temë të bardhë, mos harroni ta mbani të thjeshtë. E bardha jep një atmosferë shumë të rezervuar neutrale, kështu që çdo gjë që nuk është në vend do të dallohet. Edhe me këtë që thuhet mos kini frikë të eksperimentoni pak, provoni dru të errët, dru të lehtë ose madje përziejini të dyja së bashku.

Dekor me tematikë druri

Disa njerëz pëlqejnë ambientet e jashtme dhe nuk ju pëlqen ideaja e të qenurit mbyllur në shtëpi. Njerëz të tillë duhet të marrin në konsideratë më shumë dizajne drusore, me shumë dritë natyrore dhe ajrosje të mirë. Kjo të jep përshtypjen e të qenit në një ambient të shkëlqyeshëm jashtë. Përzieni ngjyra dhe tema të ndryshme prej druri, një ide e shkëlqyeshme do të ishte të provoni dhe përputhni llojet e pemëve vendase në mjedisin tuaj për të shtuar më tej iluzionin e të qenit jashtë.

Dekor me ngjyra të kaltërta

E kaltërta është një ngjyrë e mrekullueshme për një temë dekori në shtëpi. Ka një efekt qetësues natyror dhe mund të ndihmojë në zvogëlimin e stresit pas një dite të gjatë në zyrë. Nëse shkoni me një të kaltërt bregdeti ose përdorni blu oqeani, provoni të përzieni ngjyra të gjelbërta dhe të bardhën. Mos harroni se sa e rëndësishme është ndriçimi në këtë situatë për të shmangur krijimin e një pamje më të stuhishme. (përveç nëse sigurisht ky është qëllimi juaj).

Luani me ide dhe gjeni atë që i përshtatet më mirë personalitetit dhe shtëpisë suaj.

Po mendoni të përfitoni nga këto ide interesante për interior dizajne? Në Eurovia Reality, ne kemi përvojë pune nga afër me klientët tanë për të siguruar që shtëpia e tyre e ëndrrave të bëhet realitet. Që nga takimi i parë derisa të dorëzojmë çelësat, ju mund të fleni të qetë duke ditur që shtëpia juaj është në duar të sigurta.

Kontaktoni në 044 350 991 për të mësuar më shumë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Eurovia Reality is a real estate agency based North Macedonia, with a team of specialists who look after you whether you are buying, selling, renting or seeking a professional investment property manager.


Useful links

GET IN TOUCH
Highway Tetovo – Skopje 1200 Tetovo  North Macedonia 
+389 44 350 991
info@eurovia.mk